Wij zijn blij om te horen dat je overweegt om je domein onder te brengen bij Ongekend.nl. De verhuizing van je domeinnaam kan meestel direct en eenvoudig geregeld worden. Je hebt hier wel je huidige provider voor nodig, omdat je een token nodig bent om je domeinnaam daadwerkelijk te kunnen verhuizen. Hieronder tref je de juiste wijze van verhuizen aan.

Domein verhuizen naar Ongekend.nl

  1. Allereerst dien je uit te zoeken wat de verhuisprocedure is bij je huidige provider. Zorg er voor dat je je producten na de verhuizing opzegt, om facturen in de toekomst van je oude provider te voorkomen.
  2. Vraag het token (autorisatiecode) op bij je huidige provider om de verhuizing van je domeinnaam in gang te kunnen zetten. Het token is een unieke code die vaak bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en ziet er ongeveer zo uit: O3h6ip91bn
  3. Plaats nu je bestelling bij Ongekend.nl. Dit doe je door de bestelwizard te doorlopen en vul de domeinnaam of meerdere domeinnamen in die je wilt verhuizen. Onze bestelwizard controleert automatisch of de domeinnaam te verhuizen is. Voer achter de domeinnaam het betreffende token (autorisatiecode) in.
  4. Je kunt de bestelling nu afronden. Nadat de order voltooid is, zullen wij de verhuizing automatisch in gang zetten. De snelheid waarin een domeinnaam daadwerkelijk verhuisd wordt verschilt per extensie. Het verhuizen van een .nl gebeurt realtime (mits het token juist is) maar een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam neemt 1 tot maximaal 15 werkdagen in beslag. Domeinnamen met de extensie .be/.eu hebben maximaal 7 werkdagen nodig.
      • Let op! Je dient soms (niet altijd) de verhuizing van de domeinnaam te bevestigen. Je ontvangt hiervoor een e-mail op het e-mailadres dat is gebruikt voor de registratie. In die e-mail staat een link waarop geklikt dient te worden om de verhuizing expliciet te bevestigen.

      Gepubliceerd op 17 december 2012, 15:07