Als je je database (MySQL) wilt beheren dan kan dit eenvoudig via PhpMyAdmin. PhpMyAdmin is een pakket dat het beheren van MySQL databases eenvoudig maakt. Via dit systeem kan je via een gemakkelijke interface een tabel of gegevens invullen. Ook kan je SQL query’s invoeren of de gegevens exporteren naar een Excel bestand.

Je kan PhpMyAdmin eenvoudig bereiken door /phpmyadmin/ toe te voegen achter je domeinnaam. Voorbeeld: http://www.jouwdomeinnaam.nl/phpmyadmin/

Let op! Je dient wel eerst een database aan te maken in DirectAdmin voor je kan inloggen via PhpMyAdmin. Lees hier hoe je een database aanmaakt.

Gepubliceerd op 24 december 2012, 14:31