Veel websites gebruiken tegenwoordig een database om data in op te slaan. WordPress maakt hier bijvoorbeeld gebruik van maar ook de gegevens uit ikben.ongekend.nl worden in zo'n database opgeslagen. MySQL is een veelgebruikte variant en dit databasesysteem kan overweg met de SQL-taal. Het uitlezen van deze databases gaat via bijvoorbeeld PhpMyAdmin.

Aanmaken mysql database

1. Log met je huidige inloggegevens in op DirectAdmin.
  2. Kies in het menu voor "MySQL Management".
  3. Kies nu voor "Create new Database".
  4. Je krijgt nu enkele invoervelden te zien. DirectAdmin vraagt nu welke databasenaam je wilt gebruiken. Je bent vrij in welke naam je wilt gebruiken. Handig is bijvoorbeeld je websitenaam in te voeren. Bijvoorbeeld: jouwdomeinnaam_site01. Om toegang te krijgen tot je database dien je ook een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Deze kan je zelf invoeren. Bijvoorbeeld: jouwdomeinnaam_user01. Zie hieronder voor een wachtwoordtip!
    • Let op! Je database bevat belangrijke informatie. Zorg dus altijd voor een goed en moeilijk te kraken wachtwoord. Via wachtwoord-generator kan je een veilig wachtwoord aanmaken!
  5. Klik op "Create" en je database wordt aangemaakt. Je kan je database nu gebruiken voor bijvoorbeeld je WordPress website. Bewaar je database inloggegevens goed. Deze heb je nodig voor PhpMyAdmin.

Gepubliceerd op 24 december 2012, 14:36